Dia 23 de novembre un bon grup de membres del COGTIB va anar a visitar les instal·lacions de la tafona de Son Mesquidassa. A la portada vos mostram una foto del grup abans de començar el recorregut.
El trajecte cap a la tafona és espectacular, per la gran quantitat d’oliveres que es veuen. De fet, hi ha unes 150.000 oliveres d’ arbequina sembrades i enguany duen moltíssimes olives. Al fons es veu la silueta del Puig de Sant Salvador, com si les oliveres arribassin fins allà! De camí cap a les modernes instal·lacions dissenyades per enginyers amb les tècniques més punteres, passam per davant les cases antigues de Son Mesquidassa, on hi havia el celler. No oblidem que Felanitx sempre ha estat terra de vi i aquí també antigament s’en produïa, fins que la fil·loxera se n’ho dugué tot en orris.
Ens varen rebre la directora d’events, Catalina Barceló i el gerent de l’empresa, Joan Ramis, que molt cordialment ens explicaren l’orígen i funcionament d’aquesta tafona i respongueren a totes les preguntes que els férem, que no varen ser poques.
A les següents fotos veim el grup de guies durant el recorregut pels exteriors de l’edifici, mentre el Sr. Ramis va explicant tot el que han anat fent fins ara i també algunes feines que encara estan pendents.
Abans d’entrar a la zona central, anàrem a veure el pinyol d’oliva emmagatzemat.
A continuació passàrem a l’espai més important de tots, on es fa l’oli. Aquests dies, debut a les fortes pluges, no han pogut continuar amb la recolecció de l’oliva i gairebé no hi havia moviment.
Així i tot, els guies varen quedar admirats de les dimensions de la maquinària, preparada per fer feina amb sis collites diferents alhora. Apart de la producció propia, molta gent hi du les olives de la collita familiar, sempre i quan arribin als 500 kg. Passàrem pels dipòsits, per la zona d’embotelladora i etiquetadora.
I finalment arribàrem a la zona de venda i degustació, on l’empresa ens va convidar a un pa amb oli ben autèntic, així com ha de ser: amb pa mallorquí, tomàtiga de ramellet, companatge, olives trencades i pansides, i naturalment, amb oli d’oliva verge extra de Son Mesquidassa. Aquí ens va acompanyar també el propietari de Son Mesquidassa i de Conserves Rosselló, el Sr. Tòfol Rosselló.
Després de la degustació ens mostràren les sales de la primera planta, preparades per a conferències i altres tipus d’activitats. Unes sales amb molt de llum i, encara que a la fotografia interior no es pot veure, amb unes vistes espectaculars de la finca i de les oliveres que l’envolten, com podeu veure a la següent imatge.
En definitiva, un lloc ideal per afegir la presentació i tast d’ un producte tan emblemàtic de la gastronomia illenca a les excursions que es fan pel Llevant o Migjorn de Mallorca, ja que s’hi pot arribar inclús en un autocar de 55 places.
L’empresa va agraïr la visita als guies assistents amb un present, una botella d’oli de Son Mesquidassa. Apart de l’etiqueta clàssica que recorda al motiu de la tela de llengües, tenen altres etiquetes ben divertides, com la que vos mostram d’Olidays.
El COGTIB també va voler agraïr a Son Mesquidassa la convidada i va obsequiar als amfitrions amb una botella de vi amb el logotip del Col·legi.
Des del COGTIB volem donar les gràcies a Son Mesquidassa i als seus responsables i propietaris per haver-mos convidat a conèixer d’aprop aquesta nova marca d’oli i esperam poder visitar la finca amb molts de grups. I gràcies també als guies que ens han proporcionat les fotos per a la notícia: Ana Thorborg, Nicole Fraysse, Alejandro Piñeiro i Maria Magdalena Sureda.
Comments are closed.