INSTITUCIÓ ALCOVER I SPORT XPERIENCIE, CONTINUAM LA FORMACIÓ

Dia 25 de novembre un bon grup de guies va visitar la Institució Alcover i el Museo Rafa Nadal a Manacor, l´Sport Xperience.

La primera visita va ser a la Institució Alcover, situada al centre de la Ciutat de Manacor, on vam ser rebuts per la Directora, Maria Magdalena Gelabert i Llucia Serra, que ens va guiar pels diferents espais del casal de Can Secorrat, Seu de la Institució.

Els guies escolten atentament

imag7572

Llucia dóna la benvinguda al grup

imag7574

A la cuina del casal

imag7577

A l´antic celler, ara recuperat com a sala polivalent

imag7579

De Manacor fins a l´Alguer, 9 milions de persones parlen català.

imag7581

Sala dedicada a Mossèn Alcover, als seus viatges i a la seva feina. Al fons, de viatge per Europa vestit de carrer enlloc de amb
l´habitual sotana i amb un muntatge d´oliveres mallorquines de fons.

imag7585

Després de conèixer millor l´obra magna del Diccionari Català-Valencià-Balear o també anomenat Diccionari Alcover-Moll i la sala que recorda al primer Congrés Internacional de la Llengua Catalana vàrem pujar al segon pis, dedicat a les Rondalles Mallorquines.

Imatge d´una de les rondalles més famoses, En Joanet de sa gerra.

imag7594

Na Llucia mantén la nostra atenció fins al final de la visita, que acaba amb el vídeo dedicat a Mossèn Alcover, una vida de Rondalla i una feina de Titans.

imag7597

Després anàrem a visitar el Museo Rafa Nadal, Sport Xperience.

imag7603

Aquí va ser Na Tatiana la nostra guia.

imag7604

Al primer espai del museu es poden veure combinacions tan curioses com aquesta.

imag7605

I a una altra sala hi trobam tots els trofeus i premis de Rafa Nadal, com per exemple aquest del Premio Príncipe de Asturias de los Deportes, rebut al 2008. El Trofeu el va dissenyar Joan Miró, que no va voler cobrar res per fer-lo i just va posar una condició, que totes les peces del Premi fossin fetes a la Fundició Parellada, i així es fa des dels inicis.

imag7606

“Reconozco que la primera vez que la vi no comprendí el significado de aquella escultura”, comenta hoy Graciano García desde la Fundación Príncipe de Asturias. “Me pasó lo mismo que les ha pasado a la mayoría de los premiados que han recibido el galardón durante estos años: se sorprenden, reaccionan como lo hacen muchos ante una obra de Miró. Creo que con el tiempo he llegado a entenderla, o al menos a ser capaz de expresar lo que a mí me sugiere: que con el trabajo, el esfuerzo y el tesón se llega a lo más alto. Con ellos se pueden alcanzar el sol y la luna”.

Just ens queda agraïr aquí públicament als amfitrions tant de la Institució Alcover com del Museo Rafa Nadal la bona acollida i les explicacions que ens féren i convidar-vos a tots a anar-hi si encara no ho heu fet. Manacor té molt per oferir-vos! Amb un guia del COGTIB, encara més!

Comments are closed.