LA RUTA CULTURAL EUROPEA RAMON LLULL – MALLORCA

 

El Consell Insular de Mallorca, després d´haver passat per Brusel.les per presentar la proposta d´aquesta ruta al Parlament Europeu al mes d´abril  i per Luxemburg, on hi té la seu l´Institut Europeu d´Itineraris Culturals, a finals de juny, va fer la presentació de la Ruta Europea de Ramon Llull a la seu del Consell aquest passat divendres dia 6 de juliol. A la presentació hi assistiren persones d´arreu d´Europa i de la Mediterrània, dels llocs per on va passar Ramon Llull al llarg de la seva vida i també experts en Ramon Llull de les nostres Illes. Aquí teniu una foto de grup dels assistents.

 

La presentació va anar a càrrec de Cosme Bonet, conseller d´Economia, Hisenda i Turisme i de Maria Paula Ginard, directora insular de Turisme. Els podem veure a la fotografia al saló de plens del Consell.

 

En representació del COGTIB hi va assistir Maria Coloma Barceló. La podem veure a les fotos amb Maria Paula Ginard i amb Pere Ventayol, representant de l´Estudi General Lul.lià.

           

Els assistents estrangers varen rebre el catàleg de l´exposició “Ramon Llull, 700 anys de missió”. Els membres del COGTIB en tenen un exemplar de consulta a la seva disposició a la nostra oficina.

 

Per finalitzar la presentació en Tomeu Arbona del Fornet de la Soca va preparar una picada amb receptes inspirades en la gastronomia de l´època de Ramon Llull, encara que va comentar que els plats són més de Catalunya que no de Mallorca. Hi havia per exemple pa negre amb formatge, flaó medieval amb carn de pollastre i  menjar blanc, apart d´altres receptes. Tot un encert.

Ara just cal que ben aviat es pugui oferir als nostres visitants la ruta Ramon Llull per Mallorca. Però seria ideal que no fós tan sols un fulletó, sino una ruta guiada per guies professionals membres del COGTIB que inclouria cultura, història, paisatge i gastronomia i  qui millor que els guies,  que estan ben familiaritzats amb aquest personatge de fama universal i aprofiten sempre que poden per parlar d´ell, per Ciutat, per Cura, per Miramar… per donar-lo a conèixer als visitants?

Aprofitam per recordar l´èxit que varen tenir les visites temàtiques organitzades per l´antic INESTUR i esperam que la FUNDACIÓ MALLORCA TURISME, que avala la proposta, li pugui donar una bona empenta.

El COGTIB està a disposició del Consell Insular de Mallorca  per ajudar en el que calgui per posar la ruta en marxa el més aviat possible.

Comments are closed.