TEMPORADA BAIXA… ELS GUIES DEL COGTIB CONTINUEN APRENENT

Els mesos de novembre, desembre i gener són els més fluixos per a la feina de guia de turisme. És per això que el COGTIB aprofita per  organitzar cursos, visites i activitats diverses per a la formació contínua dels seus membres. Ja vos informàrem a una notícia anterior de la visita de Sant Salvador de Felanitx i de l´Estació Enològica, seu de la DO Pla i Llevant.

Fa uns dies poguérem assistir a una conferència impartida pel nostre company, guia de turisme i historiador, Ramón Martín Gordon, sobre el jaciment de l´illot de Na Galera. S´hi han fet troballes que obren llum a una época i unes relacions fins ara poc investigades: tenim un jaciment púnic davant els nassos.

 

 

Ramon Martín abans de començar la seva presentació.

 

Imatge aèria de l´illot de Na Galera

Algunes de les troballes de les quals podeu trobar més informació a la web del jaciment. Ceràmica, monedes i també restes humanes. Agraïm a Ramon Martín el temps que ens ha dedicat per explicar-nos la feina feta pel seu equip a Na Galera. Segur que tots els que en coneixen l´existència miren cap a la mar amb uns altres ulls quan passen per allà.

En s´hivern per qüestions meteorològiques és més complicat, però quan arriba el bon temps i per un preu módic, els interessats poden visitar el jaciment i rebre explicacions de primera mà de tot el que s´ha descobert.

 

https://nagalerapunica.wordpress.com/

 

 

Com cada hivern alguns guies també han participat en el curs impartit al Museu Es Baluard per Aina Bauzà: “L´art d´acció a la segona meitat del segle XX”. De fet, un 49% dels assistents al curs eren membres del COGTIB, que gràcies al conveni firmat amb el Baluard, tenen un descompte en el cost dels cursos. Ens consta que ha agradat molt i ha servit a les assistents a entendre millor i apreciar aquesta època de la història de l´art que mai es sol explicar en cursos generals.

 

Apart de la fotografia de grup, veim les assistents al curs, tot eren dones,  dirigint-se a l´obra de Patty Chang, homenatge a una obra anterior de Marina Abramovich, i observant-la. Totes les assistens, guies, professores, periodistes… han quedat amb ganes de més cursos, senyal  de que ha estat un èxit! Gràcies al Museu Es Baluard per organitzar-ho!

Queden moltes més activitats al programa del COGTIB d´aquest hivern. Vos anirem informant!

 

Comments are closed.