L´ADORACIÓ DELS REIS AMB PARTICIPACIÓ DEL COGTIB

El guia turístic membre del COGTIB Sebastià Antich ha fet enguany el paper de Rei Gaspar a l´Adoració dels tres Reis d´Orient de Llorenç Moyà, que com cada any s´ha celebrat a Ses Voltes el migdia del dia 6 de gener, dia dels Reis. I el nostre estimat Sebastià, que no té pèls a la llengua i és un gran glosador, ha aprofitat per defensar la seva i la nostra professió.

Els assistents troben repartits pels bancs i cadires llibrets amb el texte oficial de l´obra i amb el díptic on consten els noms dels participants.

 

 

 

Apart dels fidels de cada any, suposam que sempre hi ha gent nova, amics, família i companys de feina propers a les persones que actuen, així aquest cop, molts de membres del COGTIB varen assistir a la representació, per passar una bona estona i per fer costat al nostre company, que apart de molt bon guia, és molt bon glosador. Com no va poder ser arreplegar tots els guies assistents per fer-mos una foto amb en Tià, aprofitam que la Vicepresidenta del COGTIB, Ana Thorborg, sí que el va poder plegar abans de començar, a més, ella és dels fidels que repeteixen any rera any.

 

Dins el COGTIB hi ha un bon grapat de guies que són molt aficionats a glosar. Per això ens va agradar molt que entre els participants també hi hagués en Mateu Xurí, en el paper de Mestre de cerimònies.

 

En Sebastià Antich va aprofitar per reivindicar els exàmens tan necessaris per a que puguin entrar noves generacions a la professió de guia i puguin exercir-la així com mana la llei. Així constava a la seva maleta. Per un costat: “volem exàmens pels guies” i l´altre: “compliu la llei”

Per a tots els que no poguéreu assistir, i per cortesia de Sebastià Antich, la glosa completa:

Estam molt cansats, és ver,

perquè ni un sol conseller

ha combatut l´intrussisme

en els guies de turisme.

En ells ja hem perdut la fe

Volem guies titulats,

no amb els carnets regalats,

si una DRIAT no és legal,

revocar-la és el que cal,

complint el dit pels jutjats.

De tu, esperam Bel Busquets

ple respecte als nostres drets.

 

Sempre amb toc d´humor,

tots mostraren el seu color!

I al final de l´espectacle

i com era d´esperar,

els tres Reis van arribar

amb els presents a l´estable.

El COGTIB està molt orgullós de la feina feta per Sebastià Antich i per tots els participants, que sense ser actors professionals, fan un paperasso. Gràcies a tots, en especial al nostre col.lega.

 

 

 

Comments are closed.